Põgenev nandu: suur lind seikleb Järvamaal ringi kiirel jooksusammul

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nandud
Nandud Foto: Sassi talu

Facebooki grupis «Märgatud Paides» anti neljapäeval teada, et Suurpalu külas eksleb ringi jaanalind. Vaata ekslusiivset videot Virgo Pärna erakogust. 

«Paide linnas Suurpalu külas jookseb ringi üks jaanalind. Kellel kaduma on läinud. Äkki leiab omanik ta üles,» on kohalik elanik Facebooki gruppi teada andnud.

Järvamaal tegeleb eksootiliste lindude kasvatamisega Imaveres asuv Sassi talu ning selle peremees ütles kommentaariks, et on Suurpalu kandis uitava nandu tegemistega kursis ja tegelikult on isaslind seal juba ligi kuu aega elutsenud. Seetõttu ei soovitanud ta ka täna Suurpalus märganud inimestel asjast suurt numbrit teha, lindu taga ajama ega muul moel hirmutama hakata. «Mul on ühe sealse elanikuga kontakt olemas, tema jälgib lindu ja meelitab tasapisi. Loodetavasti on seni orasest ja tigudest toitunud linnu toidulaud tänu maha sadanud lumele väiksemaks jäänud, meil õnnestub ta toiduga ligi meelitada ja kinni püüda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles