Lumine nädalavahetus tõi rohkelt õnnetusi kelgu- ja suusamäel

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus

Lume ja külma tulekuga on Salva Kindlustusele laekunud teateid juhtumitest, kus kliendid on libeda tõttu kukkudes end vigastanud või on kelgutamine või suusatamine lõppenud lausa traumapunktis.

Salva Kindlustuse õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuht Evelin Loitmaa märkis, et oluliselt suurenes kindlustusjuhtumite arv viimasel nädalavahetusel, kui paljud pered olid lumist ilma nautimas suusaradadel või kelgumäel. “Teatatud on näiteks õnnetusest, kus laps kukkus kelgutades näoga vastu kivi,” ütles Loitmaa. “Samuti esines põrutuse juhtumeid ning üks laps rebestas suusamäel oma kannakõõlust.”

Samas ei ole kelgumäe õnnetused alati lastega seotud – Salva on saanud teateid ka ennast vigastanud lastevanematelt. „Eelmisest aastast on üks õnnetu lugu, kui isa väänas lapsega kelgutades oma jalga nii, et pidi pärast seda üle paari kuu haiguslehel olema,” meenutas Loitmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles