Eesti Päästemeeskonna varingupääste rühm osaleb rahvusvahelisel õppusel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varing Vene ühes suurimas teemandikaevanduses.
Varing Vene ühes suurimas teemandikaevanduses. Foto: Mikhail Pochuyev/Mikhail Pochuyev/TASS/Scanpix

Eesti Päästemeeskonna varingupääste rühm EST-USAR osaleb 26.-29. jaanuarini Taanis Tinglevis toimuval ModEX õppusel. Estonian Urban Search And Rescue (EST-USAR) meeskonna eesmärgiks on varingupäästevõimekuse hoidmine ja arendamine selleks, et olla parimas võimalikus valmisolekus siseriiklikuks reageerimiseks varingupääste võimekusega ja anda parimat võimalikku otsingu- ja päästealast rahvusvahelist abi varingute korral.

 

Päästeameti koostöönõuniku Priit Laose sõnul asub Taanis Tinglevis üks Euroopa parimaid varingupääste harjutusväljakuid ja EST-USAR meeskonnale on see hea võimalus harjutada kodust erinevates tingimustes. „ModEX õppus on suurepärane võimalus teha läbi kogu missioonile mineku protseduur ning olla seeläbi paremini valmis ka reaalseks tööks katastroofipiirkonnas. Näiteks näeb seekordse õppuse legend ette ühes väljamõeldud riigis toimunud maavärina ja sellega seotud üleujutused. Kannatada on saanud ja peavarjuta on jäänud palju inimesi,“ sõnab Laos.

Veerand EST-USAR koosseisust on minemas oma esimesele õppusele. 41-liikmelisse meeskonda kuuluvad varingupäästjad, meedikud, logistikud, juhtimiskomponent, insener ja koerajuhid. Lisaks on meeskonna koosseisus kaks otsingukoera. EST-USAR meeskonna juht Taani õppusel on Toomas Kääparin Päästeametist. Kambas on ka järvakaid. Päästeameti pressiesindaja Riin Oeselg täpsustas, meeskonda kuulub ka Paidest pärit Margo Tammepõld.

EST-USAR on ModEX õppustel osalenud ka varem. 2017. aasta juunis osaleti Portugalis toimunud õppusel ning 2016. aastal samuti Taanis Tinglevis toimunud õppusel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles