Kinnitamata turvavöö tõttu sai vigastada 15 bussireisijat

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Eile juhtus Ardus traagiline bussiõnnetus, milles sai viga 15 reisijat. Esialgsetel andmetel ei olnud enamusel bussis viibijatel turvavöö kinnitatud.

Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Diana Okas tuletas meelde, et ka bussis peab olema turvavöö kinnitatud. "Mida rohkem on sõidukis kinnitamata inimesi ja ruumi liikumiseks, seda suuremad on vigastused nii turvavööga kinnitamata reisijal endal kui ka kaasreisijatel, kellele ta otsa paiskub,“ selgitas ta.

Turvavöö hoiab õnnetuse hetkel inimest istmes kinni. Kui bussis on turvavöö olemas, siis enda ja kaasliiklejate ohutuse tagamiseks peab selle kinnitama. Turvavööga kinnitamata inimese keha liigub endise sõidukiirusega edasi, kuni miski peatab keha liikumise. Näiteks põrkab inimene vastu eesolevat istet, teisi sõitjaid või lendab üldse sõidukist välja.

Vaata videost, mis juhtub bussis, kui reisijatel on turvavöö kinnitamata.

via GIPHY

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles