Kasvajaga võitlejal on iga päev kui kingitus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Natus lasi fotograaf Katrin Merisalul endast 2015. aasta suvel teha kauni pildiseeria, mida ta koos lastega nüüd aeg-ajalt vaatab ja muretuid haigusele eelnenud aegu meenutab.
Kristi Natus lasi fotograaf Katrin Merisalul endast 2015. aasta suvel teha kauni pildiseeria, mida ta koos lastega nüüd aeg-ajalt vaatab ja muretuid haigusele eelnenud aegu meenutab. Foto: Katrin Merisalu

Paidelane Kristi Natus (39) on pidanud rasket võitlust ajukasvajaga üle kahe aasta. Ta võib kinnitada, et tervis on siin ilmas kõige väärtuslikum, kuid kahjuks õpime seda hindama alles siis, kui meiega midagi tõsist juhtub.

Kolme lapse ema Kristi tunneb praegu rõõmu lihtsatest asjadest, mida nii mõnigi pereema peab ehk tüütuks kohustuseks. «Ma naudin söögitegemist ja kodus toimetamist,» sõnas ta. Üle pika aja tunneb Kristi jälle, et saab perele kasulik olla.

Samuti rõõmustab Kristi võimaluse üle raamatuid lugeda. Mis sellest, et lugemiseks on tal kasutada üks silm, kuhu ta peab enne rohtu panema, ning kauaks ta ennast raamatu taha unustada ei tohi. «Varem sain kuulata vaid pimedatele mõeldud audioraamatuid, kuid nende valik polnud kuigi hea,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles