Tallinna-Tartu maanteel sattus õnnetusse neli masinat (4)

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Tartu maanteel enne Imaveret juhtus liinibussi ja kaubiku laupkokkupõrge. Sündmuskohale sõitnud päästjatel tuli kaubiku juht deformeerunud masinast välja lõigata.

 

Päästeameti pressiesindaja Kristi Kais andis teada, et päästjad said kell 10.59 väljakutse Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 109. kilomeeterile Jalametsa küla lähedale, kus liinibuss ja kaubik olid kokku põrganud. 

Aga enne liinibussi ja kaubiku kokkupõrget juhtus veel teinegi õnnetus. Algselt sõitsid omavahel kokku veoauto ja Volkswageni kaubik. Nende masinate ees liikus džiip, autol tekkis tehniline rike, auto peatus keset maanteed ning järgnes masina taga liikunud Volkswageni ja veoauto kokkupõrge. 

Veoauto järel sõitis suur GoBusi liinibuss, milles oli kuus reisijat. Politsei pressiesindaja Andra Jundas ütles, et bussijuht ei jõudnud kiiresti pidurdada ja vältimaks veoautole tagant otsasõitu, keeras juht vastassuunavööndisse, kus talle tuli vastu kaubik.

Buss ja kaubik põrkasid kokku. Kaubiku juht sai raskelt viga. Päästjad lõikasid ta juhikohalt välja ning ta toimetati haiglasse.

Paide vanemoperatiivkorrapidaja Pavel Ivanov ütles, et bussijuht proovis vältida kokkupõrget nii kuidas ta oskas ja suutis. "Ta sai mööda ühes avariist, sai mööda ka keset sõiduteed seisma jäänud autost, kuid vastassuunast tuli kahjuks kaubik vastu," nentis ta. "Eks siin oma osa ka piisava pikivahe järgimisel."

Kiirabi vaatas bussireisijad kohapeal üle ning neist keegi kannatada ei saanud. Buss oli teel Tartust Tallinnasse.

Sündmuskohal on teeolud keerulised. Politsei palub kõikidel liiklejatel hoida piisavat pikivahet ning juhtimisel olla väga tähelepanelik. Samuti tuleb valida rasketele ilmastiku- ja teeoludele vastav sõidukiirus.

Kohapeal viibinud Järva teataja fotograafki kinnitas, et tee oli lumine ning autod olid oma sõidureas sisse sõitnud sügavad rööpad. "Teehooldusmasinad töötavad," märkis Pavel Ivanov. "Juhid, arvestage, et praegu on talv. Kui peate pealinna minema, siis arvestaga, et sõitmine võtab rohkem aega. Hoidke pikivahet, vähendage kiirust, võtke aega- lõppkokkuvõttes on kõige tähtsam ju tervelt sihtpunkti jõudmine."

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles