Imaveres pandi nurgakivi esimesele ühistulisele ettevõtlusele

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumeeste ühistulise koostöö tulemusena valmib 7,8 miljoni euroga õlikultuuride töötlemise tehas Imaveres.

Täna pandi Imaveres nurgakivi Farm In Productions OÜ õlikultuuride töötlemise tehasele. Tulundusühistu Farm In ja Farm In Productions OÜ juhatuse liige Urmas Palloni sõnutsi on tegemist Eesti piimatootjate ühisprojektiga, kuhu asutajaliikmetena panustavad investeeringutega Eestimaa Piimatootjate Ühistu, piimandusühistu E-Piim, Saaremaa Piimaühistu, Rakvere Piimaühistu ja Metsaküla Piim AS. Tööstuse projekti on osakapitali investeerinud lisaks veel 11 põllumajandustootjat. Ta rõõmustas, et paljud neist tulid ka kohale nurgakivi panekule.

Ka kohal viibinud maaeluminister Tarmo Tamm nimetas rapsitehast esimeseks suurepäraseks näiteks ühistulisest ettevõtlusest. „Õlikultuuride töötlemise tehase ehitamine on Eesti põllumajandusvaldkonnas oluline sündmus. Ühistuline tegevus jätab tulu tootjale ja säilitab elukeskkonda maal,“ ütles Tarmo Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles