Õpilased on oodatud välja mõtlema põnevaid retsepte

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi õpilased pudrule meelepäraseid lisandeid valimas.
Paide gümnaasiumi õpilased pudrule meelepäraseid lisandeid valimas. Foto: Kristo Kivisoo

Rimi kuulutas välja retseptikonkursi Eesti kooliõpilastele, et leida toredaid ja omanäolisi retsepte tasakaalustatud toitumise tutvustuseks ja elavdamiseks. 

Konkursist saavad osa võtta põhikoolide klassid, huvikoolid ja -ringid. Retsepti meistriklassi võitjad saavad auhinnaks 1000 eurot.

„Retsepti meistriklass on üles ehitatud nii, et lapsed keskenduksid eelkõige tervislike valikute tegemisele, oleksid retseptide koostamisel nutikad ning ei unustaks ära ka toidu taaskasutamise põhimõtteid,“ selgitas Rimi kokk Jörgen Kohal. „Laste ülesanne on nuputada hommikusöök, vahepala ning lõuna- või õhtusöök. Kindlasti tasub mõelda sellele, milliseid aineid koolilapse organism kõige rohkem päeva jooksul vajab, ning arvestada toiduainete toiteväärtusega. Usun, et saame palju huvitavaid retsepte – lapsed julgevad katsetada ning nende loomingulisus võib üllatada nii mõndagi profikokka.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles