Tuhandeid eurosid trahvi ja hulk rikkujaid: Järvamaal avastati hulk keskkonnarikkumisi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. oktoobril algab uluksõraliste ajujahihooaeg.
1. oktoobril algab uluksõraliste ajujahihooaeg. Foto: Tõnis Korts

Keskkonnainspektsiooni 2017. aasta kokkuvõte näitab, et registreeritud õigusrikkumiste vähenemine on peatunud, kahel viimasel aastal jääb alustatud menetluste arv 1200 piirimaile.

 

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul andis teada, et 2017. algatas keskkonnainspektsioon Järvamaal 19 väärteomenetlust, mis valdkondade lõikes jagunesid järgmiselt: jäätmeseaduse nõuete rikkumise alusel 7 menetlust; jahiseaduse, kalapüügi ja looduskaitseseaduse alusel igas 3 menetlust; metsaseaduse alusel  2 menetlust; veeseaduse alusel  1 menetlus.

Seitsmel korral avastati ja eemaldati veekogudest selguseta kuuluvusega püügivahendeid. „Trahvitud isikuid oli 14 ja trahvisumma kokku 3640 eurot,“ lausus Tuul. „Ettekirjutusi tehti  kuus, sealhulgas veeseaduse nõuetega seoses kolm, jäätmenõuetega seoses kaks ja looduskaitseseaduse nõuetega seoses üks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles