Päästeamet tunnustas järvakaid medalitega (1)

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetris Lääne päästekeskuse ametnikel halvas mõttes üllatuda ei tulnud: suitsuandurid olid korterites enamjaolt olemas, kütteseadmed korras ja hooldatud. Ka Toomase üürikorterist leidsid kodukontrollijad (pildil vasakul inspektor Lennart Okas) vaid ühe väiksema puudujäägi: köögis puupliidi ees polnud plekki.
Peetris Lääne päästekeskuse ametnikel halvas mõttes üllatuda ei tulnud: suitsuandurid olid korterites enamjaolt olemas, kütteseadmed korras ja hooldatud. Ka Toomase üürikorterist leidsid kodukontrollijad (pildil vasakul inspektor Lennart Okas) vaid ühe väiksema puudujäägi: köögis puupliidi ees polnud plekki. Foto: Kuido Saarpuu

Päästeamet tunnustas aumärkidega vabariigi 100. aastapäeva eel teenistujaid ja koostööpartnereid. 

Teisipäevadel pidulikul aastapäevaüritusel andsid siseminister Andres Anvelt ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu tunnustusena üle päästeteenistuse aumärgid Päästeameti teenistujatele ja koostööpartneritele silmapaistvate teenete eest ohutuskultuuri edendamisel. 71 aumärgi saaja hulgas on Päästeameti teenistujaid, kelle tööstaaž päästeteenistuses ulatub 20-30 aastast suisa 40 aastani.

Suure panuse eest päästeala arengusse tunnustati Päästeteenistuse medaliga Lääne päästekeskuse Paide päästekomando päästjat Indrek Martoja ja Päästeameti teenetemedaliga hõbedaste tammelehtedega Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo vaneminspektorit Lennart Okast. Sama aumärgi pälvis ka Jana Peterkop, Päästeameti personali ja asjaajamise osakonna personalitöö talituse peaspetsialist.

„Iga organisatsiooni suurim väärtus ja olulisim vara on tema töötajad. Mul on hea meel, et Päästeameti ridades on nii palju missioonitundega inimesi, kes iga päev Eesti ohutumaks muutmisele kaasa aitavad ja on teistele oma tegemistega eeskujuks,“ sõnas Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. „Minu suur austus ja lugupidamine nendele inimestele,“ lisas Tammearu.

Kokku tunnustati 71 inimest. Üle anti: 3 Päästeteenistuse Suurt Kuldristi, 1 Päästeteenistuse Kuldrist, 9 Päästeteenistuse Hõberisti, 26 Päästeteenistuse medalit, 8 Päästeameti Teenetemedalit kuldsete tammelehtedega, 9 Päästeameti Teenetemedalit hõbedaste tammelehtedega. Lisaks 2 Missioonimedalit, peadirektori tänukirjad ning Siseministeeriumi tänukirjad koos hinnaliste kingitustega.

„Eesti Vabariigi juubeli eel on Päästeametil rõõm teatada, et meie kingitus Vabariigi 100. sünnipäevaks on samuti koostööd ja missiooni väärtustav,“ ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. Päästeamet lööb kaasa ülemaailmses koristusaktsioonis Let’s Do It World 2018 ja kutsub üles nii kogu maailma kui ka kõiki Eesti turvalisuse eest seisvaid organisatsioone sellega liituma. 

Kaks korda aastas tunnustab Päästeamet inimesi, kes on üles näidanud vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Veebruaris antakse üle Päästeteenistuse Ristid ja Päästeameti Teenetemedalid, sügisel organiseeritud tuletõrje aastapäeval Elupäästja Medalid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles