Ilmateenistus hoiatab: tulekul on karmid ilmaolud

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäälilled aknal.
Jäälilled aknal. Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Riigi ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak hoiatab teenistuse kodulehel, et saabuv öö ja homne hommik võivad kaasa tuua karmid ilmaolud.

Lähiajal on ilm sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Tingimused õhutemperatuuri languseks on soodsad ja eeloleval ööl kõiguvad termomeetrinäidud paari-kolme kraadi ulatuses –25 °C ümber. Hommikuks ei ole välistatud mõnes tuulevaiksemas paigas ka –30 °C pakane, kirjutab Paljak.

Kuid laialdaselt nii ekstreemset külma oodata ei ole, sest järsku ja kiiret õhutemperatuuri langust takistab õhukihte segav tuul. Lõuna poolt survet avaldavate madalrõhkkondade mõjul ulatub meil ida- ja kirdetuul sisemaal puhanguti 13, rannikul kuni 18 m/s. Enesetunde poolest on aga sellised tingimused märksa raskemad kui vaikse pakaselise ilmaga.

Homme päeval annab tuul veidi tagasi, kuid jääb ikka tuntavaks ning temperatuur tõuseb vaid –15 °C ümbrusse. Loe lähemalt siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles