Lugeja küsib:kas igal trepil peavad olema käsipuud?

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on loo juures illustratiivne
Foto on loo juures illustratiivne Foto: Erakogu

Lugeja küsib: Meie ettevõttesse paigaldati uued seadmed. Kohtadesse, kus peame tegema nende hooldustöid, pääseme mööda kohapeal valmistatud käiguteid ja treppe. Üle transportööri minekuks on viieastmeline trepp, aga sellel pole käsipuid. Tunnen, et on oht kukkuda trepilt alla, eriti siis kui mul on kaasas tööriistad. Ilmselt võib transportöörile kukkumisel saada tõsiselt vigastada. Kas sellisel trepil peavad olema käsipuud?

Vastab Rein Reisberg, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Määrus sätestab, et ettevõtte territooriumil või tööruumis paiknevad liikumisteed, kaasa arvatud trepid, peavad olema sellise suurusega ning paiknema nii, et oleks tagatud jalakäijate ohutu liiklemine ning nende läheduses töötavate inimeste ohutus. Trepid peavad olema kindlalt paigaldatud, ei tohi olla libedad ning neil peavad olema inimese allakukkumist takistavad piirded.

Täpsemaid nõudeid õigusaktides ei ole, kuid ohutuse tagamiseks on asjakohane lähtuda standarditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles