Riik toetas Türile üüripindade ehitamist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohalikud omavalitsused saavad oma elamufondi arendamiseks alates aprillist KredExilt taas toetust küsida. Sel aastal panustab riik 20 miljonit eurot ja taotlusi on võimalik esitada 15. augustini. Järvamaalt on juba toetuse saanud Türi vald.

Kohaliku omavalitsuse elamufondi arendamise toetust saab kasutada uute hoonete rajamiseks või olemasolevate rekonstrueerimiseks eesmärgiga võtta need kasutusele üürielamutena. Antud toetus on mõeldud eelkōige tööjōu mobiilsuse suurendamiseks üle Eesti kuid täidab samas eesmärki vōimaldada madalapalgalistel spetsialistidel endale nüüdisaegset eluaset rentida. Kokku annab riik üürielamute arendamiseks kolme aasta jooksul enam kui 60 miljonit eurot.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo sõnul peab riik turutõrgete ilmnemisel toetama ettevõtete loomist ja laienemist ka väljaspool suurlinnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles