Lugeja küsib: mida peaksin tegema, kui tööl tervisega probleem tekib?

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on loo juures illustratiivselt
Foto on loo juures illustratiivselt Foto: Erakogu

Lugeja küsib: Töötan kokana toitlustusasutuses. Põhiline töö on kätega – tõstan toitu, tükeldan, viilutan, koorin, kaalun, segan jne. Viimasel ajal on hakanud käed valutama ning tööd on ebamugav ja kohati isegi valulik teha. Olen sellest rääkinud kolleegidega, aga kas pean ka tööandjale teada andma?

Vastab Aile Salundi, Tööinspektsiooni töötervishoiu inspektor: Töötervishoiu ja tööohutusseaduse kohaselt peab töötaja kohe tööandjale või tema esindajale ja töökeskkonnavolinikule teatama õnnetusjuhtumist või selle tekkimise ohust ning tööülesande täitmist takistavast tervisehäirest. Siis saab tööandja asuda probleemiga tegelema.

Valulikud ja koormatud käed võivad olla tingitud valedest töövõtetest ja liiga suurest töökoormusest. Neid tuleks kohe muuta, et töötamist jätkates terviseprobleemid ei süveneks. Töötaja füüsilise ja vaimse ülekoormuse vältimiseks peab tööandja kohandama töö töötajale võimalikult sobivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles