Järvamaa vähekindlustatud pered saavad omale koduapteegid

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igas koduapteegis võiks olla palavikku alandavaid ravimeid, valuvaigisteid ja haavahooldusvahendeid.
Igas koduapteegis võiks olla palavikku alandavaid ravimeid, valuvaigisteid ja haavahooldusvahendeid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Pakid jõuavad peredeni koostöös kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajatega

Kogu Eestit hõlmanud heategevuskampaaniaga “Tee head” koguti kokku üle 3000 apteegitoote, mis jõuavad 360 toimetulekuraskustes perede kodustesse apteekidesse. Järvamaa perede jaoks koguti 30 koduapteeki, mis aitavad tuua leevendust kitsikuses elavate perede laste tervise eest hoolitsemiseks.

Heategevusfondi Dharma ja Benu Apteegi ühiskampaania raames komplekteeriti inimeste poolt annetatud tervisetooted 360 koduapteegiks, mille igaühe väärtus on ligi 50 eurot. Süda-Eesti Sotsiaalkeskuse juhataja Tiina Larven sõnul on heategijate panus piirkonna majanduslikes raskustele peredele väga suureks abiks. "Oleme õnnelikud, et Järvamaa pered saavad heategevuskampaaniast osa ja 30 korralikult sisustatud koduapteeki saavad omale need pered, kes seda kõige enam vajavad. Praegusel ajal, kus vitamiinide järele vajadus on suur ja külmetushaigustel ei paista lõppu tulevat, on heategijate poolt tehtud kingitus hindamatu väärtusega. Oleme väga tänulikud kõigile neile, kes omalt poolt annetuse tegid ja aitavad kaasa abivajavate perede laste tervise parandamisse," sõnas Larven. Koduapteekide pakid jõuavad peredeni koostöös kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajatega.

Annetusoste sai teha igaüks 160 Benu apteegis, mis paiknevad kõikides Eesti maakondade linnades ja asulates. Benu Apteegi tegevjuht Kelt Kelt tõdes, et apteegikülastajad võtsid kampaania soojalt vastu ja inimesed olid aktiivsed. “Heategijate annetusostude seas oli suur valik erinevaid olulisi ja hädavajalikke apteegitooteid, mis leiavad nüüd oma koha 360 abivajava pere koduapteegis. Annetuseks osteti näiteks immuunsussüsteemi parandavaid vahendeid, külmetussiirupeid, hambahooldusvahendeid, haava ja naha hoolduseks mõeldud tooteid ja paljud teisi,” rääkis Kelt.

Dharma juhatuse liikme Jüri Tamme sõnul viivad Dharma tugiisikud heategevusprojekti ellu tihedas koostöös piirkondlike organisatsioonidega, kes seisavad majanduslikes raskustes perede eest. “Meie tugiisikud koos heade partneritega hoolitsesid selle eest, et kõik apteegikülastajate poolt tehtud annetused jõuavad üle Eesti abivajavate lasteni 12 Eesti eri piirkonnas,” ütles Tamm.

Heategevuskampaania “Tee head” eesmärk oli koguda üle Eesti abivajavate laste jaoks vajalikud tervisetooted, mis peaksid olema igas koduapteegis. Selleks, et inimestel oleks apteegis mugav tooteid üles leida, olid need märgistatud vastava sedeliga “Tee head”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles