Maakaitsepäev toimub tänavu Kärus

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa maakaitsepäev. Pilt on illustratiivne.
Järvamaa maakaitsepäev. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

20. märtsil toimunud Kaitseliidu Järva maleva ja Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse kohtumisel lepiti kokku, et tänavune Järvamaa maakaitsepäev toimub 23. juunil Kärus ning on pühendatud Kärule, kui Järvamaaga taasliitunud ajaloolisele piirkonnale.

Kaitseliidu Järva maleva pealiku, major Gabriel Rikbergi teatel lepiti sündmuse korraldusliku poole osas kokku see, et maakaitsepäeval jätkatakse kaunite kodude tiitlite üleandmist. «Taas tullakse välja erinevate tegevustega nii Kaitseliidu, kui ka teiste kutsutud organisatsioonide poolt. Läbi viiakse traditsiooniline kaitseväeline pidulik jalutuskäik ja Võidutule üleandmine,» lisas Rikberg.

Plaanis on ka mõningad uuendused võidutule andmise tseremoonia osas. «Nimelt sellel aastal annavad võidutule maakonnas valdade ja külade jaanitulede süütamiseks üle võidutule tooja(d). Rõhutades kogukonna ja inimeste kaasamist, võtavad tule vastu maakonna külade vanemad või külade esindajad, kellel lasub auväärne kohus viia tuli oma kodukanti,» sõnas Rikberg.

Lisaks lepiti kokku seegi, et maakaitsepäevad hakkavad maakonna kohalikes omavalitsustes edaspidi külakorda käima: 2019. aastal võõrustab maakaitsepäeva Järva vald, 2020. aastal Paide linn ning 2021. aastal taas Türi vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles