Hooldekeskus loobus külastuskeelust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru hooldekeskus
Koeru hooldekeskus Foto: Erakogu

Koeru hooldekeskus andis teada, et alates homsest, 22. märtsist on taas lubatud kliente külastada.

Hooldekeskus kehtestas klientide kaitseks külastuspiirangu 6. märtsil seoses gripi ja ülemiste hingamisteede viiruste laialdase levikuga. Soovijail oli võimalik jätta valvelauda pakk, mille töötajad kliendini toimetasid.

Külastuspiirangu on kehtestanud patsientide kaitseks ka Järvamaa haigla, seal on patsientide külastamine keelatud sõltumata osakonnast 5. veebruarist.

Terviseameti teatel on hooaja algusest ehk alates oktoobrist on gripi tõttu haiglaravi vajanud ligi 900 patsienti, neist 70 protsenti on olnud tööealised ja üle 65-aastased inimesed.

Gripist tingitud tüsistuste tõttu on surnud 45 inimest, neist 41 olid vanuses 65 ja enam. Kõik lahkunud kuulusid  riskirühmadesse kas vanuse või kaasuvate krooniliste haiguste tõttu, keegi polnud vaktsineeritud.  Kaasuvatest haigustest on olnud põhilised südameveresoonkonna, kopsu- ja  onkoloogilised haigused ning diabeet.

Märtsi teisel nädalal toodi Eesti haiglastesse 13 inimest hooldekodudest, neist 7 surid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles