Järvamaa muuseumide žanripäev toimub esmaspäeval

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Aastate jooksul on kujunenud heaks traditsiooniks, et kord aastas toimub Järvamaa muuseumide töötajate ühine kokkusaamine (nn muuseumide žanripäev).

 

Järvamaa muuseumide žanripäev toimub 2. aprillil. Muuseumirahvast võõrustab Koeru kultuurimaja ja muuseum. Muuseumite žanripäev algab kell 10.30 ekskursiooniga Koeru muuseumis. Kell 11 tervitab muuseumipäevalisi Järva valla abivallavanem Tiina Oraste. Koeru kultuurimaja direktor Eva Linno annab ülevaate Koeru muuseumi osast kogukonna kultuurielus.

Kell 11.30 esineb loenguga folklorist Mari-Ann Remmel. Juttu tehakse mõisate pärimusest Järvamaal. Kell 12.45 jätkab restauraator lektor Mati Raal väikemuuseumidele ning erakogujatele olulisel teemal: „Säilitustingimuste parandamine väikemuuseumis. Ohud ja võimalused“.

Kell 13.30 kinnitatakse ühiselt keha ning arutletakse teemal „Järvamaa muuseumid peale haldusreformi“. Muuseumipäeva lõpetab ekskursioon Aruküla mõisa.

ÜLESKUTSE

Muuseumiinimene, oma kohalolekust anna teada hiljemalt 30. märtsiks telefonil 56682165 või meilil: ryndom99@gmail.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles