Liiklustalgud tõid Järvamaa teedel välja ligi 60 ohtlikku kohta

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihutamine. Pilt on illustratiivne.
Kihutamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Kaspar Pokk

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) üleskutsele märkida aadresil www.liiklustalgud.ee ohtlikke kohti reageeris hulga inimesi, kes tõid esile ligi 1600 liiklusohtlikku paika üle Eesti.

"Aitäh kõigile, kes hoolivad enda kodukandi liiklusturvalisusest ning andsid liiklustalgutel tagasisidet. Me saime teada 1600 paigast, kus inimesed on näinud raske jalaga juhte. 18. aprillil teeme tööd just nendes kohtades. Turvalist liiklemist!" märkis PPA.

„Liiga suur kiirus on peamine põhjus, miks liiklusõnnetused lõppevad raskete vigastustega või surmaga. Sestap keskenduvad neljandad liiklustalgud taas kiirusele,“ ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. Liiklustalgute kaardirakendusse sai pühapäevani märkida kohti, kus raske jalaga juhid seavad kaasliiklejaid ohtu. Talgud toimuvad 18. aprillil, kui politseinikud võtavad liiklusjärelevalve aluseks kaardile märgitud paigad. Järvamaal anti teada 58 kohast, mis nüüd politsei poolt teravdatud tähelepanu alla võetakse.

Eelmisel aastal märkisid inimesed 1600 kohta, kus kiiruseületajad valmistavad muret. 2016. aastal anti teada 1200 paigast ning 2014. aastal laekus ligi 3000 ettepanekut, millest 800 puudutasid sõidukite kiirust. 18. aprillil toimuvad liiklustalgud toimuvad üleeuroopalised ning on Euroopa liikluspolitseinikke võrgustiku TISPOL-i ühine ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles