Paides õpetatakse ajaloouurijateks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sugupuu uurimiseks saab kasutada Internetis leiduvaid materjale.
Sugupuu uurimiseks saab kasutada Internetis leiduvaid materjale. Foto: Sille Annuk

SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi ja Paide linna koostöös toimub Paide linnas igal kuul loeng – õpituba, mis tutvustab põnevaid lugusid juubelisünnipäeva pidavast kodumaast.

 

Sündmustesarja IV kohtumine toimub laupäeval, 14. aprillil algusega kell 11 Paide raekoja II korruse saalis. 

Enam ei pea koduküla ajaloo uurimiseks ning esivanemate leidmiseks istuma nädalaid arhiivide uurimissaalides ja kandma leitud andmeid tapeedirullile. Arhiivide säilikud on digiteeritud, saadaval on sadu rakendusi andmete paremaks koondamiseks. Kõik vaid hiirekliki kaugusel. 

Ülemaailmse genealoogilise andmestikuga geni.com liitunuid on ka Eestis tuhandeid. Kuidas GENI andmebaasi täiendamisel parimal viisil osaleda ning genealoogilist teavet andmekaitse seadustega vastuollu minemata kasutada, oleme kutsunud 

küsimustele vastama ja huvilisi nõustama GENI Eesti kuraatorid Henn Sarve, Lauri Kreeni, Anne Kukermanni ja Tarmo Tohveri 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles