Türi muusikakooli õpilased osalevad rahvusvahelisel klaverikonkursil Horvaatias

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaver Estonia
Klaver Estonia Foto: Toomas Huik.

18.–21. aprillini kestab Josip Hatze nimelise muusikakooli eestvedamisel Horvaatias Splitis 23. rahvusvaheline kllaverikonkurss „Daleki akordi 2018“, millest võtavad osa ka Türi muusikakooli õpilased.

 

Türi muusikakooli direktor Silja Aavik andis teada, et konkurss viiakse läbi kuues vanuserühmas alates 10aastastest ja noorematest kuni 23aastasteni välja. Kokku osaleb 91 mängijat Horvaatiast, Montenegrost, Bosnia ja Hertsegoviinast, Türgist, Sloveeniast, Slovakkiast ja Eestist.

Türi muusikakooli direktor Silja Aavik andis teada, et konkurss viiakse läbi kuues vanuserühmas alates 10aastastest ja noorematest kuni 23aastasteni välja.

Eestit esindavad Türi muusikakooli õpetaja Anne Toome klaveriklassi õpilased, kellel on ka juba rahvusvahelisel konkursil osalemise kogemust ja häid tulemusi Eesti konkurssidelt.

Kuni 10aastaste 2008. aastal ja hiljem sündinute vanuserühmas osaleb II klassi õpilane Maria Palling, kes sai Eesti muusikakoolide liidu (EML) üleeestilise konkursi "Parim noor instrumentalist 2017" Tartu regiooni voorus diplom kava hea esituse eest, lõppvoorus diplom parima kohustusliku pala esituse eest, I järgu diplom I rahvusvahelisel klaverikonkursil „Primavera 2017“ Riias ja I koht üleeestilisel klaverikonkursil „Lustlik klaver 2017“ Tallinnas.

Maria võitis ühe kümnest peapreemiast ja sai endanimelise tegelase osa kontsertetenduses "Klaveriloomad. Elu muusikas".

Kuni 12aastaste 2006. aastal ja hiljem sündinute vanuserühmas osaleb III klassi õpilane Annabel Narits, kes sai I koha üleeestilisel klaverikonkursil „Lustlik klaver 2015“ ja 2017, tulevikulootuse eripreemia R. Tobiase nimelisel üleeestilisel klaverikonkursil Hiiumaal 2016, II koha EMLi üleeestilise konkursi "Parim noor instrumentalist 2017" Tartu regiooni voorus ja I järgu diplomi I rahvusvahelisel klaverikonkursil „Primavera 2017“ Riias.

Konkursil osalemist toetab Eesti kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles