Ambla näiteringi uuslavastus räägib seksist ja surmast

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seks. Pilt on illustratiivne.
Seks. Pilt on illustratiivne. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov/Scanpix

Reedel, 13. aprillil esietendus Ambla kultuurimajas kirjaniku ja tõlkija Hendrik Lindepuu lavatükk „Memmed ja taadid", mille tegevus toimub paari päva jooksul ühes vanadekodus kusagil Eestis.

 

Saal oli puupüsti rahvast täis. Toole kõigile istumiseks ei jagunudki ja osa publikut toetas end seina äärde paigutataud laudadele. Aeg oli küll hiline (etendus algas kell 20), kuid sellele vaatamata oli publiku hulgas nii lapsi kui ka memmesid ja taate.

Kahevaatuseline näidend koosneb piltidest, esimene viib vanadekodu puhkeruumi, mille on parajasti vallutanud mehed (naised on kirikus): Harald (Kersti Saame), kes vaatas liiga ilusad naisi ja jäi seetõttu vanapoisiks, Osvald (Veljo Kukk), suur unustaja Kaspar (Lembit Savila) ja Jaagup (Olari Ilusk). Jutt veereb aina surmale ja seksile. „Surm – see on nii eluline, aga milleks seks? Miks selle vastu huvi tunda?" ei mäleta Kaspar. Et seda meelde tuletada lepivad mehed kokku, et hiilivad öösel kell 00.05 puhketuppa telerit vaatama (kui nad muidugi üles ärakavad), sest seal algab uus sari „Pornomaania".

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles