Jahiselts hakkab ise majandama

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sarnaselt Kabala ja Koeru jahindusseltsiga otsustas iseseisva majandamise kasuks Alliku jahipiirkond. Sellele viitab keskkonnaameti koduleheküljel olev teade, mille kohaselt on Alliku jahiselts esitanud nõuetekohase taotluse Alliku jahipiirkonna kasutusõiguse loa saamiseks.

Jahipiirkond asub Järva maakonnas Paide linna ja Järva valla territooriumil. Keskkonnaameti jahinduse spetsialist Uno Treier selgitas, et jahiselts on sõlminud praeguseks lepingud kolmveerandiga sealse piirkonna maaomanikest ning suheldud on kõigiga. Kuigi igapäevaselt see kohalikele elanikele muutusi kaasa ei too, usub Treier, et suhtlus jahimeeste ja maaomanike vahel on kindlasti parem. «Maaomanikud said lepingutesse ka omapoolseid täiendusi teha,» teadis ta öelda. 

Seega hakkab Alliku jahiselts edaspidi majandama iseseisvalt, väljastama lube ja ka ise oma raamatupidamist korras hoidma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles