Lapsepõlve ekspert vaatas üle uue näituse

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsepõlve ekspert Janelle Hiiesalu uut näitust vaatamas.
Lapsepõlve ekspert Janelle Hiiesalu uut näitust vaatamas. Foto: Eesti Meremuuseum

Eile, 24. aprillil kohtusid Lennusadamas kolmandat korda käesoleva hooaja lapsepõlveeksperdid, et tutvuda ajutise näitusega ning hinnata kavandatavaid lahendusi Lennusadamasse ja Paksu Margareeta uude, 2019. aastal avatavasse ekspositsiooni. Oma arvamust avaldas ka Koeru keskkooli õpilane Janelle Hiiesalu.

Näitusel „100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918-2018“ hindasid lapsed enim laevamudelite väljapanekut. Näitusest enamgi elevust tekitas samateemaline sünnipäevaprogramm. Lennusadama püsiekspositsioonis on ekspertide lemmikuteks jätkuvalt allveelaev Lembit ja kõrgustesse ulatuv kaarsild, kuid ettepanekuid tehti ka uute tegevuste ja mängude loomiseks välialal.

Meremuuseumi kuraatorid tutvustasid lastele Paksu Margareeta suurtükitorni loodavat püsiekspositsiooni, mis räägib merekaubandusest. „Selle käed-külge lahenduste osas oli ekspertidel nutikaid ettepanekuid,“ rõõmustas muuseumi teadur Teele Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles