Logistikapataljon lõpetas ettevalmistused suurõppuseks Siil

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logistikapataljon Paides
Logistikapataljon Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal lõppes toetuse väejuhatuse logistikapataljoni koostööõppus Terasdraakon, mille kestel oli ühtlasi suurõppuses "Siil 2018" osalevatele lahingüksustele vajalike varude vedu ja etteladustamine. Õppus puudutas osaliselt ka Järvamaad.

 

Toetuse väejuhatuse allüksused üle Eesti on aprilli algusest Siiliks valmistudes tegelenud oma tegevuste kokkuharjutamisega. Logistikapataljon tegeles sel ajal lahingüksustele mõeldud varude vedamise ja etteladustamisega mahus, mis peaks võimaldama kõigil lahingüksustel suurõppuse vältel lahingvõimet säilitada. Kõige intensiivsem vedude aeg oli möödunud nädalal.

„Eriliseks on seekordse Terasdraakoni õppuse teinud võrgustikupõhine paiknemine üle Eesti ning kõigi allüksuste juhtimine läbi vastavate sidesüsteemide, mis vähendab julgeolekuriske maastikul. Saadud kogemus kinnitab ajateenijate väljaõppe kvaliteeti ning valmidust ohuolukorras õigesti, kiiresti ja tulemuslikult tegutseda,“ selgitas logistikapataljoni ülem kolonelleitnant Argo Reidla.

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peaülesanne on osutada kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilist tuge, tagada kaitseväe logistiline erialaväljaõpe ning valmistada ette logistiliste ülesannetega sõjaaja reservüksusi. Logistikapataljon asub Ämari lennubaasi territooriumil.

Eriliseks on seekordse Terasdraakoni õppuse teinud võrgustikupõhine paiknemine üle Eesti ning kõigi allüksuste juhtimine läbi vastavate sidesüsteemide, mis vähendab julgeolekuriske maastikul.

Fotod!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles