KIK pikendab taotlusvooru jäätmete ringlusse võtu toetamiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila
Väätsa prügila Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) pikendab taotluste vastuvõttu projektidele, mille eesmärk on valmistada jäätmeid ette korduskasutuseks ja suurendada Eestis tekkivate jäätmete ringlusse võttu. Taotluste esitamise tähtaeg on 31. mai kell 17. Toetust antakse Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERF) rahast.

 

Voorust toetatakse jäätmejaamade rajamist, laiendamist ja inventari soetamist. Samuti jäätmete korduskasutuseks ja ringlusse võtuks ettevalmistamist, liigiti kogutud jäätmete ringlusse võttu, korduskasutuskeskuste rajamist ja keskustesse inventari soetamist. Suurim toetus on viis miljonit eurot taotleja kohta.

Taotleda saab kohalik omavalitsus, selle asutus või kohalike omavalitsuste ühendus. Samuti eraõiguslik juriidiline isik ning teatud tegevustele ka mittetulundusühing. Täpsemat teavet taotlemise tingimuste kohta leiab KIKi kodulehelt. Taotlemine käib e-toetuste süsteemi kaudu.

Tegemist on tõuketpetuste perioodi 2014–2020 ettevõtete ressursitõhususe meetmega, mille on välja töötanud keskkonnaministeerium.

Taotleda saab kohalik omavalitsus, selle asutus või kohalike omavalitsuste ühendus.

KIK rahastab keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu tõukefondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Seitsmeteistkümne aastaga on riik KIKi kaudu toetanud üle 20 000 keskkonnaprojekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles