Artur Sirgu monument avatakse augusti algul

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Sirgi kuju kavand.
Artur Sirgi kuju kavand. Foto: Mälestusselts Artur Sirk/Facebook
  • Ausamba kogumaksumus jääb 36 000 euro raamesse
  • Sirgu surmast möödus eelmise aasta 2. augustil 80 aastat

Augusti algul avatakse Ambla kalmistu juures Eesti Vabadussõjalaste Liidu ühe juhi, Artur Sirgu monument.

"Sihtasutus Mälestusselts "Artur Sirk" loodab ausamba hiljemalt juulikuu lõpuks üles seada ning ausamba piduliku avamise augusti algusesse, Artur Sirgu surma-aastapäeva ajale korraldada," ütles sihtasutuse juhataja Triin Kuusk.

Tema sõnul ei ole avamisürituse täpne kava veel paigas, mistõttu ei saa sellest detailsemalt rääkida.

Sirgu surmast möödus eelmise aasta 2. augustil 80 aastat, kuid selleks ajaks ei saanud monument rahapuudusel valmis. Nüüdseks on raha peamiselt niinimetatud kautuserahade arvel siiski leitud ja pronksist monument on peaaegu valmis.

"Ausamba kogumaksumus jääb 36 000 euro raamesse, millest 34 000 eurot on kogutud kahe aasta jooksul riigikogust eraldatud regionaalsete toetuste finantsidest ning millest 2200 eurot on kogutud annetustelt ligi sajalt eraisikult," ütles Kuusk.

Ausamba loomisel osales skulptor Ekke Väli, selle valab pronksi Bruno Kadak.

Mälestusseltsi "Artur Sirk" eesmärgiks on vabadussõdalaste tegevuse teadvustamise. Sihtasutuse asutajad ja juhatuse liikmed on Triin Kuusk ja Jaak Madison ning nõukogusse kuuluvad ajaloolane Jaak Valge, korporatsioon Sakala vilistlane Art Johanson ning ajaloohuviline Daniel Mereäär. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles