Vanad laudad peidavad endas ohte

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana eterniitseintega kuivati.
Vana eterniitseintega kuivati. Foto: Mailiis Ollino

Ohtlikke nõukogudeaegseid ja veel vanemaid hooneid on üle Eesti palju, osa neist on kasutusel aastaringselt või hooajaliselt ning osa seisab kasutuseta.

Tehnilise järelvalve amet (TJA) juhib tähelepanu, et kevadel, mil põllumajandus aktiveerub, leiavad need hooned rohkem kasutust ja omanikel tuleks need ohutuse tagamiseks ja õnnetuste ärahoidmiseks üle vaadata. "Viimastel aastatel on ette tulnud juhtumeid, kus hoone konstruktsioon või mõni selle osa on purunenud ning tekitanud lisaks varalisele kahjule ka vigastusi inimestele," märkis amet.

Ehitusseadustiku kohaselt peab ehitis olema nii ehitamise kui ka kasutamise vältel ohutu inimesele, varale ja keskkonnale. Ohutuse tagamise eest vastutab kogu ehitise olemasolu vältel omanik, kes peab tagama ka ehitise püsivuseks ja ohutuks kasutamiseks asjatundliku korrashoiu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles