Kaubandusettevõtted pakuvad suvetööd enam kui tuhandele noorele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas avas uksed uus toidupood
Valgas avas uksed uus toidupood Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Eesti kaubandusettevõtted otsivad suveks lisatööjõudu ja töökohti on enam kui tuhandele inimesele, selgus Eesti Kaupmeeste Liidu liikmete seas läbi viidud küsitlusest.

 

„Kuigi suvetöötajatena nähakse eeskätt õpilasi ja tudengeid, on oodatud igas vanuses inimesed,“ ütles kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil. „Suvetöö kaupluses on hea võimalus katsetada, kas selline töö võiks sobida ka pikemas plaanis. Samas võib seda võtta ka kogemusena, mis õpetab suhtlemist ja olukordade lahendamist, neid oskusi läheb aga vaja igas ametis. Praegu on just õige aeg endale sobiva kaubandusettevõttega ühendust võtta ja oma töösoovist teada anda. Töötajaid vajatakse kauplustesse üle Eesti.“

Näiteks Prisma Peremarket võtab suveks tööle kuni 200 abilist vanuses alates 16. eluaastast. Alla 18aastased saavad tööd müügisaalis kauba väljapanijatena, täisealistel on lisaks võimalik töötada ka kassas.

„Töö kaubanduses annab noortele väga suure kogemuste pagasi, saab palju suhelda, töötada paindliku tööajaga, võimaluse areneda ja õppida. Lisaks pakub Prisma sel aastal osas kauplustes ka nn tükitöö võimalust ja seda igas vanuses inimestele,“ ütles Prisma personalijuht Aili Põllu.

Näiteks Prisma Peremarket võtab suveks tööle kuni 200 abilist vanuses alates 16. eluaastast. Alla 18aastased saavad tööd müügisaalis kauba väljapanijatena, täisealistel on lisaks võimalik töötada ka kassas.

Selver võttis eelmisel suvel tööle üle paarisaja noore ja samas suurusjärgus abilisi oodatakse ka tänavu. „Abitööjõudu on vaja peamiselt kauplustesse, kus noored saavad asendada meie puhkusel olevaid töötajaid. Seega Selveris töötamine on hea võimalus saada hea ülevaade, kuidas toimib üks efektiivne toidupood. Võimalus on töötada nii kassas kui ka kaupa vastu võtta ja seda välja panna,“ ütles Selveri juhataja Kristi Lomp. „Võtame suvel rõõmuga noori vastu, oleme seda teinud juba väga pikka aega ning senimaani on see osutunud väga edukaks. Meil on arvukalt näiteid, kus noor on tulnud puhkuse asendajana Selverisse tööle ning leidnud endale kutsumuse terveks eluks.“

Kaubandussektor on Eesti suurimaid tööandjaid, kus töötab üle 90 000 inimese ehk iga seitsmes palgatöötaja. Müüja-klienditeenindaja on Eesti levinuim amet, sellel ametikohal töötab üle 24 000 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles