Külaseltsid pälvisid toetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustreeriv
Foto illustreeriv Foto: Andres Putting

Äsja lõppenud kogukondade EV100 taotlusvoorus jagus toetust 73 algatusele, sealhulgas ka neljale Järvamaa külaseltsile, andes seega neile võimaluse tähistada Eesti riigi juubeliaastat.

 

Karinu külaselts soovib muuta endise kooli spordiväljaku  atraktiivseks vaba aja veetmise kohaks, taastada võrk- ja korvpalliväljaku, paigaldada pingid ja lauad, et Karinu noortel ja vanadel oleks võimalus nautida ühiseid hetki.

Türi kogukonnaselts äratab toetuse abil ellu ühe 19. sajandi ehitise fassaadi. Ehitisel oli oma osa Türi kui asula arengus. Sellega tuuakse kogukonnale tagasi üks viimase 100 aasta jooksul linnapilti kuulunud ehitis,  kogukonnaliikmed võtavad aktiivsesse kasutusse.

Viisu külaselts rajab külla F. R. Kreutzwaldi mälestuspingi ja teabetahvli.  Aastatel 1824–1832 elasid F. R. Kreutzwaldi vanemad Viisus, kus tema isa oli mõisavalitseja. Sel perioodil oli üliõpilasena lauluisa F. R. Kreutzwald palju Viisus, kus ta kirjutas üles ümbruskonnas kuuldud rahvalaule ja Kalevipoja muistendeid.

Türi kogukonnaselts äratab toetuse abil ellu  ühe 19. sajandi ehitise fassaadi.

Viru küla selts paigaldab Öötla mõisa parki lipumasti. Öötla mõisahoone koos seda ümbritseva pargiga on kooskäimis- ja vaba aja veetmise kohaks Öötla, Vodja ning teiste ümbruskonna külade endistele ja praegustele elanikele. Tänavu suvel pannakse seal alus külade kokkutuleku tavale.  

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles