Nemad on Türi valla parimad vanapaberikogujad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koolide kogutud vanapaber.
Pärnu koolide kogutud vanapaber. Foto: OÜ Paikre

Aprilli lõpust pea mai keskpaigani kogusid usinamad Türi valla kooliõpilased vanapaberit. Sel korral soovis vanapaberi kogumise kampaania korraldanud Türi vallavalitsus rõhutada lisaks keskkonnahoiule ka meeskonnatöö olulisust. Seetõttu otsustati, et parimad on igas koolis enim vanapaberit õpilase kohta toonud klassid.

Kokku koguti 27214 kilogrammi vanapaberit, mis on umbes kaks  veoautoauto koormat. 1 kilogrammist vanapaberist saab ümbertöötlemisel, kui lisatakse ka puitu, valmistada 1,6 kg uut paberit. Võrreldes tervenisti puidust toodetud paberiga hoiab see 1 kg uue paberi tootmisel kokku 1,5 kWh elektrienergiat ja 1,8 kg puitu. Kogudes 70 kg vanapaberit säästame ühe puu. Meie õpilaste töö tulemusena saab edasi kasvada 389 puud.

Koolidest osalesid Laupa, Retla-Kabala, Väätsa, Käru ja Türi põhikoolid. Koolide võitjad on vastavalt Laupa põhikooli 5. klass, kes kogus 1398,3 kg ehk 127 kg õpilase kohta, Retla- Kabala Kooli Oisu õppekoha 7. klass, 997 kg ehk 110,8 kg õpilase kohta, Väätsa põhikooli 1. klass - 1740 kg ehk 87 kg õpilase kohta, Käru põhikooli 4. klass 1274 kg ehk 212,3 kg õpilase kohta ja Türi põhikooli 6a klass, kes kogus 1912 kg vanapaberit ehk 95,6 kg õpilase kohta.

Nagu lubatud, saavad eelpool nimetatud klassid auhinnaks tasuta Türi elamuspargi külastuse. Loosi tahtel saab ekskursiooni Räpina Paberivabrikusse Retla-Kabala Kooli Oisu õppekoha 7 klass. Loosis osalesid kõik vanapaberit kogunud 48 klassi.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles