Rannavalvurite esimene tööpäev: palju lapsi, tädi koeraga ja peatamist vajav verejooks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1. juunil algas enamikus randades ametlik rannahooaeg. Ligi 100 G4Si vetelpäästjat aitavad suplejate ohutust tagada 21 supelrannas üle Eesti, sh ka Türi tehisjärve ääres ja seda 19. augustini kl 12st 18ni.

Rannahooaeg Türil tehisjärve ääres algas rahvarohkelt. Rannas tähistati lastekaitsepäeva, mis tõi randa palju lapsi ja nende vanemaid. Tipphetkedel oli rannas kuni 80 inimest. G4S vetelpäästja Kevini sõnul oli hoolimata rahvarohkusest Türi rannas siiski rahulik. „Oli üks koeraga tädi, kes kohe lahkus,“ ütles rannavalvur Kevin. „Lapsed juba vaatavad ise teineteise järele ja keelavad kui keegi läheb üle piiri,“lisas ta.

Hoolikamalt tuli vetelpäästjatel jälgida tornist vette hüppavaid lapsi, et keegi kellelegi selga ei sajaks ega viga saaks. Ka prügi korjasid rannakülastajad ilusti enda järelt üles. Igal suvel tuleb rannavalve meedikutel anda esmaabi neile, kes on jala klaasikildudesse katki astunud. Reedel aga vetelpäästjatel Türi rannas seda inimestele meelde tuletada polnud vaja. Veest toodi välja üks klaaspudel, kuid õnneks ei olnud see kildudeks läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles