Suurfilmi võtted hakkavad lõpule jõudma

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõde ja õigus filmivõtted Esna vanas rahvamajas
Tõde ja õigus filmivõtted Esna vanas rahvamajas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti riigi 100. sünnipäevaks valmiva suurfilmi "Tõde ja õigus" viimased võtted toimuvad juuli lõpus ja augusti alguses.

Filmi produtsendi Ivo Felt sõnul on kõik kulgenud plaanipäraselt. Filmi võtted algasid möödunud aasta aprillis ning on praeguseks lõpusirgel. Filmi meeskonnaga on liitunud kaasprodutsendi rollis ka ettevõtja Armin Karu, kes on filmi valmimist rahaliselt toetanud.

Mitmed stseenid filmi tarbeks on üles võetud Järvamaal. Filmi tegevprodutsent Johanna Trass ütles, et Järvamaast kujunes teine põhiline võttekoht, sest siin filmiti üles stseenid soosillal ja vallamaja juures. "Soosilla leidsime Mõnuvere kandist ja vallamajana võetakse kasutusele Esna vana vallamaja," täpsustas ta. Ka paljud järvalased said siinkandis toimunud võtetel taustanäitlejatena massistseenides kaasa teha. Seevastu Vargamäe stseenid võeti üles hoopis Võrumaal, nimelt on suurfilmi "Tõde ja õigus" võtete jaoks Võrumaale Mõniste kanti ehitatud Vargamäe Andrese talu. Filmi stsenarist ja režissöör Tanel Toom on varem Võrumaa Teatajale öelnud, et sobivat võttekohta otsisid nad ligi pool aastat ja sõitsid selleks läbi sadu kilomeetreid. „Lõpuks oli valikuid vähe, Mõnistes asuv maatükk oli filmimise jaoks ainus õige suuruse ja kõrgusega lagedal asuv mägi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles