Käsitööõllede võistlusele saab nüüd oma jooke esitada

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitööõlu.
Käsitööõlu. Foto: Rene Suurkaev /Postimees

Kuigi hobipruulijate õllevõistlusele saab alles käesolevast kuust võistlusjooke esitada, on esimesed huvilised oma käsitööõlled juba võistlustulle saatnud. Kõigi 20. juuniks esitatud jookide seast selguvad juulikuisel väikepruulijate festivalil parimad.

 

Esmakordselt toimuvale Eesti Väikepruulijate Liidu käsitööõlle võistlusele registreeris end Eesti eri paigust 35 õllepruulijat. Konkursi eestvedaja ja õllesommeljee Juks Ojaperve sõnul on nüüd nii varem registreerunutel kui ka hiljem ärganud huvilistel võimalik oma võistlustöö 20. juunini konkursile saata.

Ojaperve sõnul on esimest korda toimuv hobipruulijate võistlus tekitanud huvilistes omajagu elevust, mistõttu ei tasuks oma võistlustööde esitamist viimasele minutile jätta. “Kindlasti tasub väikepruulijate liidu kodulehel olevad võistluse reeglid enne osalemist hoolikalt läbi lugeda ja veenduda, et 6 pudelisse villitud võistlusõlut jõuaks žüriini hiljemalt 20. juuniks. Samuti tuleks veenduda, et võistlustööde sildid on korralikult märgistatud ning kirjas on kogu vajalik info selle kohta, kes on joogi autor ja kui kange tema võistlustöö on,” jagas Ojaperv soovitusi. Samuti tuletas ta meelde, et võistlusel saavad osaleda vaid hobipruulijad, mitte ametlikud tootjad.

Käsitööõlle pruulimisvõistlusel osalemiseks tuleb osalejal valida, kas osaleda kergete (alkoholisisaldus kuni 7%) või raskete (alkoholisisaldus vähemalt 7%) võistlusklassis ja saata oma võistlustöö 6 pudelit reeglites toodud aadressil. Lähipäevil avalikustatakse käsitööõlle võistluse žürii, kes asub pimesi hindama võistlusele laekunud jooke nii juuni lõpus toimuvates eelvoorudes kui ka Eesti Väikepruulijate Festivali finaalis 7. juulil. Samal päeval saab 15 finalisti jooke degusteerida ja hinnata ka publik, kelle hääled parima hobipruulija väljavalimisel olulise panuse annavad.

Käsitööõlle pruulimisvõistlusel osalemiseks tuleb osalejal valida, kas osaleda kergete (alkoholisisaldus kuni 7%) või raskete (alkoholisisaldus vähemalt 7%) võistlusklassis ja saata oma võistlustöö 6 pudelit reeglites toodud aadressil.

Parimaid hobipruulijaid premeeritakse võistlusel auhindadega. Võistluse peaauhinnaks on uhke BulletBrew mini-õlletehas koduseks õlletegemiseks. 

Rohkem infot käsitööõlle pruulimisvõistluse reeglite kohta leiab Eesti Väikepruulijate Liidu kodulehelt www.evpl.ee ja Facebooki fännilehelt.

Eesti Väikepruulijate Liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ning arendada Eesti õlle-, veini- ja siidripruulimise kultuuri ja traditsioone ning arendada Eesti alkoholikultuuri läbi kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise. Liitu kuulub täna enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa 5 miljonit liitrit aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles