Viimaste aegade suurema metsapõlengu kustutamisele oodatakse vabatahtlikke

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikipalu metsatulekahju kustutamine
Vikipalu metsatulekahju kustutamine Foto: Mihkel Maripuu

Päästeamet on kaasanud viimaste aegade ühe suurema metsatulekahju kustutamisele appi vabatahtlikke.

Päästeamet andis teada, et Harjumaal Anija vallas Vikipalu külas põleb mets praeguseks juba 200 hektari ulatuses. 10. juuunil alguse saanud põlengu  kustutustööd kestavad tänaseni. Kuna tegemist on viimase aja ühe suurema metsapõlenguga, on kohalikud avaldanud soovi osaleda kustutustöödes.

Inimestel, kes soovivad osaleda kustutustöödel, palub Päästeamet ühendust võtta staabiga numbril 58607172. Sellelt numbrilt saab info ressursi vajaduse ja aegade kohta. Lisaks sellele palutakse inimestel panna selga ilmale vastavad riided (pikad riided), jalga saapad, võtta kaasa kindad ja ka sall või rätik, millega on võimalik hingamisteid katta.

Kõik sündmuskohale saabujad peavad registreerima end juhtimisbussis, alla 18. aastaseid kustutustöödele ei kaasata. 

Eile osales kustutustöödel 37 kohalikku, keda Päästeamet tänab nende panuse eest.

Eile õhtul avaldas Koeru päästekomando sotsiaalmeedias teate, et ümbruskond on mattunud paksu sinise suitsu sisse, kuid paanikaks ei ole põhjust, sest suits tuleb Harjumaal Vikipalus lõõmavast metsatulekahjust. Kodudes soovitati uksed ja aknad kinni hoida ning kui enesetunne on laiuva suitsu tõttu halvenenud, tuleks helistada numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles