Jalgpalli MM - spordisuve suursündmus ootab neljapäevast ees

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall. Foto on illustreeriv.
Jalgpall. Foto on illustreeriv. Foto: Caro/ScanPix

Eesti Rahvusringhäälingu programmid pakuvad alates 14. juunist kuu aja jooksul suurimat jalgpalli MM-i finaalturniiri kajastust läbi aegade. ERR vahendab spordimaailma tippsündmuselt 300 tundi jalgpalliprogrammi. Lisaks uudised, kõrghetked ja  jalgpallirubriigid nii raadios kui ka portaalis err.ee.

 

Venemaa üheteistkümnes linnas ja kaheteistkümnel staadionil peetavad 64 jalgpallikohtumist on otseülekandes nähtavad ETV kolme telekanali vahendusel.

25.-28. juunini peetava alagrupiturniiri otsustavas faasis toimuvad paralleelsed mängud, millest üks on eetris ETV-s või ETV2-s ning teist saab samal ajal vaadata ETV+ kanalil, nii eesti kui ka vene keeles.

Samuti on võimalik mängudele kaasa elada ERR-i mobiiliäpi ja veebilehtede vahendusel. Spordiportaalis sport.err.ee saab järelvaadata kohtumiste tipphetki, lugeda värskeid uudiseid ning viia end kurssi ülekannete kavaga. Mängupäevad võtab hilisõhtul kokku Urmas Vaino juhitav pooletunnine saade ETV-s.

ERR-i jalgpallistuudio on traditsiooniliselt jalgpalli MM-i lahutamatu osa, kuhu seekord on ekspertidena kaasatud Eesti jalgpallikoondise legendid Mart Poom, Indrek Zelinski ja Marek Lemsalu.

ERR-i jalgpallistuudio on traditsiooniliselt jalgpalli MM-i lahutamatu osa, kuhu seekord on ekspertidena kaasatud Eesti jalgpallikoondise legendid Mart Poom, Indrek Zelinski ja Marek Lemsalu. Samuti on kohal jalgpallikoondise abitreener Janno Kivisild, tegevmängijad Gert Kams ning Rimo Hunt. Jalgpallistuudiot juhib Aet Süvari.

Mänge kommenteerivad Tarmo Tiisler, Kristjan Kalkun ja Alvar Tiisler koos vaatajale juba tuttavate kaaskommentaatoritega. Teiste seas aitavad MM-i  ülekandeid kommenteerida Igor Prins, Norbert Hurt, Marko Pärnpuu ja Aivar Pohlak. 

Raadiouudistes ning -saadetes jõuavad mängude tulemused, kokkuvõtted ja operatiivne info kuulajateni kogu päeva vältel. Esmaspäevast neljapäevani võtab Taavi Libe "Vikerhommikus" asjatundjate abiga kokku eelmise päeva mängud ja teeb eelvaate alanud päeva vastasseisudele.  Ka Sten Teppani saadetes Vikerraadios pakub kogu MM-i jooksul vaheldust Indrek Schwede põnev jalgpalliteemaline ajaloorubriik. Schwede jalgpalliajaloo kommentaarid on ka osa jalgpallistuudio mängueelsest sissejuhatusest televisioonis.

Suurele jalgpallipeole kaasaelamise teeb televaatajale põnevamaks võimalus osaleda rahvusringhäälingu vaatajamängus ja jagada oma muljeid sotsiaalmeedias.

Selleks tuleb kasutada teemaviidet #jalkaMM ning parimad säutsud ja mõtted jõuavad ka ETV jalgpallistuudio ekraanile.

Turniiri vältel loosib ERR vaatajate vahel välja üle kolmekümne MM-i mängupalli Adidas Telstar 18. Vaatajamängus osalemiseks tuleb turniiri eel täita alagrupimängude ennustus ERR-i spordiportaalis ning turniiri ajal arvata õigesti mitmendal minutil avatakse päeva viimases mängus skoor.

2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste esimene otseülekanne turniiri võõrustaja Venemaa ja Saudi-Araabia vahelisest kohtumisest algab neljapäeval 14. juunil kell 17.15 ETV-s. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles