Paidesse plaanitakse innovaatilist kütusetanklat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine täitmas oma autot CNG gaasiga. Pilt on illustratiivne.
Naine täitmas oma autot CNG gaasiga. Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab kolmanda taotlusvooru biometaani tarnimise taristu ning uute tankimisvõimaluste rajamiseks. On lootust, et lähiaastatel rajatakse esimene tankla ka Järvamaal.

 

Eelmistes taotlusvoorudes rahastas KIK kokku 15 tanklaprojekti 2,67 miljoni euroga. Biometaani tankimisvõimekusega tanklad rajatakse Tallinnasse Sikupilli asumisse ja Pääskülla, Põlvasse, Valka, Rakverre, Paidesse, Jõhvi, Haapsallu, Viljandisse, Kuressaarde ja Kuusallu. Rakverre ja Jõhvi rajavad tanklad nii Alexela Oil AS kui ka Eesti Gaas AS. Toetust saanud Võru ja Jüri tanklad on tänaseks kasutusvalmis.

KIKi uute teenuste juht Siim Umbleja selgitas, et Paide tanklat hakatakse projekteerima juba sel suvel ning Paide Metaanitankla OÜ plaanib projektiga kindlasti edasi minna. „Kõik ettevõtted, kes omavad Järvamaal autoparke ja kaaluvad, sh surugaasi sõidukite kasutuselevõttu, võiksid ühendust võtta OÜ Paide Metaanitankla esindajatega, et saaks planeerimise faasis arvesse võtta erinevaid vajadusi,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles