Eelmise nädala äike põletas läbi hulgaliselt kodutehnikat

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal Järvamaal kärgatanud ootamatu hommikune pikselöök oli nii võimas, et lisaks sajakonnale ruuterile muutus kasutuskõlbmatuks ka hulgaliselt muud kodutehnikat.

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt märkis, et piksel ja piksel on vahe – lihtsam äike teeb kahju ainult ruuterile, kuid korralik äike lööb pildi eest ka telekal ja muudel seadmetel. „Näiteks aprilli keskel oli äike Hiiumaal, mis lõi seal läbi hulgaliselt ruutereid, kuid muud seadmed jäid puutumata. Tookord hüvitasime kümnekonna ruuteri eest kokku ligi 1500 eurot,» meenutas ta.

Eelmise nädala äike Viljandimaal ja Paides viis rivist välja aga juba digibokse, telekaid, robotniidukeid, keskkütte digitaalseid juhtimisseadmeid ja ka kaevu pumba,“ selgitas Kivirüüt ja lisas, et äikese põhjustatud kahjude keskmine hüvitamisele läinud summa küündis Salva Kindlustuses ligi 700 euroni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles