Tahad saada raamatu kaasautoriks? Pildista pilvi!

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike ja välgud
Äike ja välgud Foto: Caro / Muhs / Caro / Muhs/Scanpix

Suurbritannia ilmateenistuses töötav Türilt pärit noorteadlane, kelle ilmaprognoose avaldas mõne aasta eest ka Järva Teataja, on nüüd plaani võtnud avaldada Eesti esimene äikeseraamat.

Raamatu käsikiri hakkab Ennol juba valmis saama, ent trükise ilmestamiseks vajab ta ka temaatilisi fotosid. Nende leidmiseks palub ta ka oma Facebooki lehel abi.

«Nüüd oleks vaja ka häid fotosid alljärgnevatel teemadel: äikesepilved, kaasa arvatud riiulpilved, mammatus, rullpilved, lehterpilved. Välgufotod, nii öised kui päevased, nii pilv-maa kui pilvesisesed välgud, keravälk, kui keegi on pildistanud. Ohtlikud äikesenähtused (suured raheterad, vesipüksid, tornaadod, äikesevihmast tingitud üleujutused).Äikese- ja välgukahjustused (äikesetormis murdunud puud ja metsad, rahekahjustused taimedel, välgutabamuste tagajärjed puudel ja objektidel, paduvihma kahjustused),» kirjutab Enno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles