Presidendi saadetud võidutulega läideti omavalitsuste tõrvikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Seis! Vasak pool! Kompanii, keskele vaat!» Selliste käskluste saatel rivistasid end Käru staadionil üles kaitseliitlased, kelle valvsate silmapaaride all toimus pidulik võidutule üleandmine. 

Presidendi saadetud võidutule tõid maakonda kaitseliitlane Endel Nurmsalu, naiskodukaitsja Merje Mihkelsaar, noorkotkas Sten Ivantšik ja kodutütar Heli Hiiemäe. Nemad valisid tuletoojateks Kaitseliidu Järva malev, kellele peastaap andis ülesande leida selleks Kaitseliidu allüksuste silmapaistvad ja tublid esindajad.

Kui siiani viisid võidutule eri piirkondadesse vaid omavalitsuste juhid, siis tänavu alustati uut tava, et seda teevad külavanemad ja sädeinimesed. Paide linna küladesse rändava tule võtsid üle kümmekond vabatahtlikult kohalikku elu edendavat inimest, Järva ja Türi valda esindasid seekord siiski vaid omavalitsusjuhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles