PRIAst saab taotleda põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Anna Maloverjan / PantherMedia / Anna Maloverjan/Scanpix

25. juunist 2. juulini saavad mikro- ja väikeettevõtjad taotleda PRIA vahendusel toetust investeeringuteks põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise tarbeks. Maaelu arengukavast rahastatava toetuse tänavune eelarve on 3,6 miljonit eurot.

 

Toetus on mõeldud selliste seadmete ja ehitiste rahastamiseks, mille abil saavad põllumajandussaadusi tootvad ettevõtjad põllumajandustooteid töödelda ja neile lisandusväärtust anda, müügiks ette valmistada ja turustada. Maaelu arengukava käesolevat investeeringutoetust saab kasutada nii uue ettevõtte asutamiseks kui  ka senise tootmise ümberkorraldamiseks, toodangu mitmekesistamiseks ja tootmisvõimsuse suurendamiseks.

Üks taotleja võib programmperioodil 2014-2020 seda toetust saada kuni 500 000 eurot, kuid toetust investeeringu abikõlblikust maksumusest võib toetus moodustada kuni 45 protsenti – ülejäänu tuleb tasuda omaosalusega.

Laekunud taotlusi hindab PRIA meetme määruses kirjeldatud hindamiskriteeriumide järgi. Toetuse saamiseks peab taotlus saama vähemalt 8 hindepunkti. Kui aga kõigi nõuetekohaste taotluste rahuldamiseks eelarvest ei jätku, määrab PRIA eelarve ulatuses toetused hindamise tulemusel saadud paremusjärjestuse alusel. Otsused kinnitab PRIA 20.novembriks k.a.

Üks taotleja võib programmperioodil 2014-2020 seda toetust saada kuni 500 000 eurot, kuid toetust investeeringu abikõlblikust maksumusest võib toetus moodustada kuni 45 protsenti – ülejäänu tuleb tasuda omaosalusega.

Määratud toetuse saab ettevõtja kätte pärast seda, kui kavandatud investeeringu ellu viib ja selle kohta dokumendid esitab.

Täpsemad juhised põllumajandustoodete töötlemise ja turustamise investeeringutoetuse taotlemiseks on PRIA kodulehel, infot saab küsida ka infotelefonil 7377 678.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles