E-Piimale avanes turg Lõuna-Ameerikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sai auhinna teiste seas ka Jaanus Murakas ja E-Piim Tootmine AS.
Mullu sai auhinna teiste seas ka Jaanus Murakas ja E-Piim Tootmine AS. Foto: Andres Haabu / Postimees

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) kaasabil avanes AS E-Piimale uus turg – piimandusühistu võib oma toodangut hakata Tšiilisse eksportima.

ASi E-Piim juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul ei olnud Tšiili turu avanemine veel mõni aasta tagasi populaarne, sest Lõuna-Ameerika oli periooditi ise piimatoodete eksportija.

«Olukord on muutunud, Euroopa suured piimandusriigid peavad Mehhikot ja Lõuna-Ameerikat oluliseks ekspordituruks, nüüd on ka meil sinna ligipääs,» ütles ta.

Murakas lisas, et iga uue turu avanemine on  Eesti piimasektorile tervitatav, sest tänapäeva maailmas võivad olukorrad kiiresti muutuda ja seni kindlat toiminud sihtturg võib päevapealt kaduda. 

«Kui sõltume ainult ühest eksporditurust, siis on kriisi tekkimine ainult aja küsimus,» sõnas ta.

VTA töö üks suund on avada Eesti toiduettevõtetele välisturge. VTA jaotab välisriigid turu avamiseks vajalike tegevuste alusel kahte rühma. Esimesse kuuluvad riigid, mis ei nõua eksportiva riigi ja/või ettevõtte registreerimist.

Teisse rühma kuuluvad riigid, kelle turule sisenemine võib kesta aastaid. Sellistel puhkudel võib olla nõutav kas eksportiva riigi registreerimine või ettevõtte ja toodete registreerimine. Sellesse gruppi kuuluvad näiteks Hiina Rahvavabariik, Jaapan, USA, Korea Vabariik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles