Mobiil-ID taotlemine muutub lihtsamaks

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisest aastast ei pea enam mobiilioperaatorit või SIM-kaarti vahetades uut mobiil-ID-d vormistama.
Järgmisest aastast ei pea enam mobiilioperaatorit või SIM-kaarti vahetades uut mobiil-ID-d vormistama. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseministeerium loob võimalus hankida mobiil-ID edaspidi selliselt, et isikusamasuse kontrollimiseks ei pea taotleja ennast edukalt autentima politsei- ja piirivalveameti taotluskeskkonnas, vaid saab kõik asjad aetud oma mobiilioperaatori juures.

ERR uudisteportaal kirjutab, et praegu peab inimene m-ID valmidusega SIM-kaardi saamiseks ja lepingu sõlmimiseks pöörduma kõigepealt oma mobiilioperaatori poole ning seejärel peab taotleja teenuse kasutamiseks ID-kaardiga sisse logima PPA vastavasse taotluskeskkonda ja seal digitaalselt allkirjastama taotluse, misjärel mobiil-ID sertifikaadid aktiveeritakse.

Uus mobiil-ID taotlemise lahenduskäik aga ei sõltu enam ID-kaardist, sest kõik toimingud saab üldjuhul mobiilioperaatori juures kohe ära teha. Inimene läheb oma mobiilioperaatori esindusse ja sealne töötaja tuvastab isiku kehtiva isikut tõendava dokumendi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles