Filmitalgulised kiitsid võttepaigad heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmitalgute meeskond uuris Jürimardi talus, milliste vaatenurkade alt filmida ja kuhu kaamerad paigutada. Režissöör Rene Vilbre (keskel) näitab Jan Vutile (vasakul) ja tema kaaslastele, kuidas filmimine augustis toimuma hakkab.
Filmitalgute meeskond uuris Jürimardi talus, milliste vaatenurkade alt filmida ja kuhu kaamerad paigutada. Režissöör Rene Vilbre (keskel) näitab Jan Vutile (vasakul) ja tema kaaslastele, kuidas filmimine augustis toimuma hakkab. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Augusti teises pooles filmib Filmitalgute meeskond Järva-Jaani vanatehnika varjupaigas tanki ja Jürimardi talu, mille nad eelmisel kolmapäeval vaatamas käies sobivaks võttekohaks tunnistasid.

Filmitalgute koordinaator Lili Pilt ütles, et meeskond, kuhu kuulusid režissöörid, operaatorid ja kunstnik, jäid Järvamaa võttepaikadega äärmiselt rahule. «Valitses kodune atmosfäär, ka olid kohalikud inimesed vastutulelikud,» lausus ta.
Pilt selgitas, et Jürimardi talus kohtuvad filmi tegelased Rait ja Sander peretütar Susannaga, kes päästab noormehed oma isa tankiga kaklusest. Pilt lisas, et tank on kirjutatud stsenaariumi just seepärast, et see pidavat olema Järvamaa sümbol.
Järvalane kandideerib näitlejaks
Pildi ütlust mööda osutus Jürimardi idüllilise talu esindajaks valituks kodulehel väljapakutud kohtade hulgast. «Talu sobis hästi, seal on rohkelt kõrvalhooneid ja ka meeldiv interjöör,» põhjendas ta. «Et see on ühtlasi muuseum, leidub seal palju rekvisiite, näiteks piimanõusid ja kapsaraudu.»
Jürimardi talu perenaine Aime Kallandi ütles, et nad pakkusid oma talu välja kui võimaluse talumuuseumi elavdada ja inimesi sinna kutsuda.
Kallandi märkis, et võtterühma ja näitlejate saabumist ta ei karda. «Peame vaid täitma oma ülesande ehk toitlustamise,» lausus ta. «Õhtul on võimalus teha ühine esimese päeva võtete vaatamine, miks mitte ka simman.»
Esilinastus
tuleb novembris
Filmitalgute Järvamaa koordinaator Margo Hussar ütles, et Järvamaal pakkusid inimesed välja kolm talukompleksi: Jürimardi, Lõõla lähedal asuva suvila ja Tammsaare muuseumi. Tema võttis kohad üles ja esitas need meeskonnale.
Filmitalgute koordinaator Lili Pilt sõnas, et olulisematele rollidele kandideerijate kaameraproovid on sel nädalal, ülejäänud näitlejad valitakse end kodulehel välja pakkunud või koolitusel käinud inimeste seast.
Margo Hussar märkis, et kandideerib ühe kõrvalosatäitja, 40aastase lotomiljonäri ossa. Teksti sai ta kätte eelmisel teisipäeval. «See pole eriti keeruline,» lisas ta.
Hussar võttis osa ka stsenaariumi kirjutamisest. «Mul on hea meel, et Järvamaa on pildil,» tunnistas ta. «Filmis on näha meie maakonda ja inimesi.»
Augusti teises pooles saabub Järvamaale kaheks-kolmeks päevaks filmima umbes 30-40 võttemeeskonna liiget, kelle hulka kuuluvad ka kohalike seast valitud professionaalide juhendatavad amatööroperaator,
-kunstnik ja -režissöör.
Algaja operaatorina on Järvamaal ametis Jan Vutt Paidest. Vutt tunnistas, et pole varem kaameratööd proovinud, mistõttu on see talle uus kogemus. «Filmide vaatamine on mulle ammu huvi pakkunud,» lisas ta.
Vuti meelest on Järvamaa kohtade valik filmi seisukohalt hea. «Aitasin stsenaariumilaagris ka lugu kirjutada,» ütles ta. «Usun, et sellest tuleb hea film.»
Filmitalgutel valminud teos esilinastub kinodes 11. novembril ja ETVs 1. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles