Vanim paidelane tähistas täna 101. sünnipäeva

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.paide.ee

Täna tähistas oma 101. sünnipäeva vanim paidelane Linda Alle, kel lisaks uhkele sünnipäevale möödus tänavu ka 70 aastat Paidesse elama asumisest.


Linna vanimat kodanikku, kes vaatamata auväärsele eale on lausa suurepärase tervise juures ning pakatab elurõõmust, käisid auväärse juubeli sünnipäeva puhul õnnitlemas ka linnavolikogu esimees Kersti Sarapuu, linnapea Kaido Ivask ning abilinnapea Elena Sapp.

Tsaariajal sündinud Albu valla Ageri külast pärit Linda Alle mäletab esimest ilmasõda kui Vabadussõda. Enne sõda pidas ta kohaliku piimaühistu raamatupidaja ametit.
Juubilarist sai paidelane 1941. aastal keeruliste aegade tõttu. Kodutalu pidanud vend tehti kulakuks ja see tõmbas kriipsu peale ka Linda kodukandis elamisele ja töötamisele. Esimese valikuna tahtis tööotsinguil naine Amblasse sidesse tööle minna aga sattus hoopis Paidesse. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles