Galerii: Valgma rahvas tervitas külalisi koduõuel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Valgma külateel jalutades oli iga natukese aja tagant põhjust peatuda ning kellegi koduhoovi põigata, sest Valgma ridakülapäevi pidavad külaelanikud olid tee äärtesse püsti pannud kodukohvikuid ning pakkusid ka muud meelelahutust.

Söögipoolist pakuti õige mitmes talus. Kostitajad olid ülevas meeleolus ning kohalikega jutu peale saada oli imelihtne. Pinsi pop-up kohvikus tegutses lausa kolmest eri rahvusest koosnev rõõmsameelne seltskond, kes silmapilkselt võõra omaks võtsid.

Kõrtsi kohvik oli taluõuelt kaugemale tee äärde kolinud. Leti taga seisnud Evelin rääkis, et alguses tahtsid nad pakkuda toitu koduõuel, aga inimesed ei kippunud sinna tulema.  «Ema nägi vaaritamisega ikkagi nii palju vaeva, et tõime hoopis siia need asjad,» ütles ta. Talu naispere oli väed ühendanud ning küpsetanud valmis rabarberi- ja toorjuustukoogid, lihapirukad ja muud snäkid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles