Inglismaal töövarjutamine andis kindlust

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Kelgo näitab mõisakooli juurest algava matkaraja kaarti, kust saab uudistada, mida jalutuskäigul näeb ning lugeda, mida olulist on mõisnike pere ümbruskonnas teinud. Kelgo sõnul oli koolipere väga uhke oma ajaloolise asupaiga üle.
Piret Kelgo näitab mõisakooli juurest algava matkaraja kaarti, kust saab uudistada, mida jalutuskäigul näeb ning lugeda, mida olulist on mõisnike pere ümbruskonnas teinud. Kelgo sõnul oli koolipere väga uhke oma ajaloolise asupaiga üle. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide ühisgümnaasiumi saksa ja inglise keele õpetaja Piret Kelgo oli juunis kaks nädalat töövarjuna Inglismaa erakoolis ja sai sealt kuhjaga ideid ning veendus Eesti koolide heas tasemes.

Kuidas õnnestus teil Inglismaale töövarjuks minna?
Olin sellest võimalusest kolm aastat unistanud. Sihtasutus Archimedes pakub õpetajatele Comeniuse programmi all täiendkoolitusvõimalust. Teadsin kohe, et tahan minna just töövarjuks, mitte osaleda seminaril või konverentsil, ja olla Inglismaal pikemat aega.


Archimedese kodulehelt avastasin, et on olemas organisatsioon Shadows, mis vahendab Euroopas õpetajatele töövarjundusteavet. Eelmisel suvel esitasin kandideerimiseks vajalikud dokumendid ja aasta lõpus sain vastuse, et olen sobiv kandidaat ning võin hakata Comeniuse programmilt toetust küsima. Kinni makstakse kõik alates söögist kuni lennupiletiteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles