Saviehitusest huvitatu saab tasuta reisida

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusehituse koolitaja Sven Aluste ehitas koos kursuslastega aasta tagasi Roosna-Alliku vallas Koordi külas oma koduõuele lammastele, eeslitele ja kanadele savist ja halupuudest ümarmaja – LambaWilla.
Loodusehituse koolitaja Sven Aluste ehitas koos kursuslastega aasta tagasi Roosna-Alliku vallas Koordi külas oma koduõuele lammastele, eeslitele ja kanadele savist ja halupuudest ümarmaja – LambaWilla. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

13 500eurose abiraha eest saavad kolm eestlast sõita Prantsusmaale, Itaaliasse, Suurbritanniasse ja Portugali õppima, kuidas korrastada ja ehitada savielamuid.

Paide säästva renoveerimise infokeskuse (SRIK) juhatuse esimees Karen Klandorf ütles, et projekt «Terres a Terres» sai toetust 13 500 eurot ja selle raha eest sõidavad kolm siinset inimest nelja Lõuna-Euroopa riiki tutvuma sealse saviehitusega, et oma teadmisi hiljem kodumaal levitada.

Klandorf selgitas, et välismaale sõidavad õppima Paide SRIKi juhatuse liige Rainer Eidemiller ja saviehitiste spetsialist Sven Aluste. Kolmas koht on veel vaba ja Klandorf palus huvilistel endast SRIKile teada anda.
Ta lisas, et mõnele reisile on vaja võib-olla isegi kahte huvilist, kui Eidemiller ei saa sõita.


Klandorf ütles, et lihtsalt reisihimulisi kaasa ei võeta, need inimesed peavad olema ikkagi saviehitise huvilised ja nad peavad arvestama ka sellega, et sealt saadud kogemusi tuleb hiljem teistele inimestele edasi anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles