Maru muutis kalmistu raielangiks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju on torm kalmistul kahju põhjustanud, selgub alles siis, kui puud on koristatud.
Kui palju on torm kalmistul kahju põhjustanud, selgub alles siis, kui puud on koristatud. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järva-Jaani ja Koeru vahelise tee ääres asuv kalmistu näeb välja nagu raielank, sest maru kiskus juurtega maast välja või murdis puruks kümneid suuri puid.

Järva-Jaani kolmandast kalmistust viie kilomeetri kaugusel elav Ülo Näppo kuulis, et maru oli surnuaias kurja teinud ja tuli teisipäeva lõuna ajal vaatama, kas mõni puu on ka tema isa ja õe haua peale kukkunud.


Kuigi mees on omaste haual käinud lugematu arv kordi, ei leidnud ta teisipäeval hauda üleski. «Ei saagi enam aru, kus haud asub, sest kõik kohad on puid täis,» ohkas mees.
Kahju pole veel teada


Mõningase otsingu järel avastas ta kergendusega, et tema omaste hauad on jäänud puutumata. «Mõlemal pool on hulga puid maha murdunud, kuid täpselt meie platsi juures polnud pikali ühtegi puud,» sõnas ta.


Näppo tundis kaasa inimestele, kelle omaste hauad olid suurte puude alla jäänud, sest praegu pole veel võimalik arugi saada, kui palju hauakive, pinke, lillevaase ja kalmistulaternaid torm on lõhkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles