Hariduspreemiad ootavad kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa omavalitsuste liit kuulutas välja tänavuse maakonna hariduspreemiate konkursi. Kandidaate saab esitada kolmes kategoorias. Viimane päev taotluse saatmiseks on reede.

Omavalitsuste liidu tegevdirektori kohusetäitja Helje Mets sõnas, et aasta õpetaja preemia pälvib pedagoog, kes on pidevalt hästi töötanud ning eelmisel õppeaastal eriliselt silma paistnud ja häid töötulemusi saavutanud. «Kandidaat võib töötada nii Järvamaal üldhariduskoolis, kutseõppeasutuses, täiskasvanute koolitusasutuses või huvikoolis ning on pälvinud oma õpilaste, lastevanemate, kolleegide ja üldsuse lugupidamise ning tema õpilased on saavutanud häid tulemusi,» lisas ta.

Aasta õpetaja preemia laureaat saab kutse osaleda haridus- ja teadusministeeriumi korraldataval linnade ja maakondade parimate õpetajate vastuvõtul ning preemiaks 400 eurot.

Mets sõnas, et noore õpetaja preemia saab eriharidusega, kuni 30aastane pedagoog, kes on näidanud väga häid töötulemusi. «Lisaks arvestatakse tema panust haridus- ja kultuurielu edendamisel oma piirkonnas või kogu maakonnas,» sõnas ta.
Laureaadi preemia on 200 eurot.

Klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemiale võivad kandideerida inimesed, kes on koolieelses lasteasutuses või koolis töötanud vähemalt viis aastat. «Preemia saaja peab olema loonud parimad tingimused laste kasvatamiseks ja arenemiseks, saavutanud suurepärase kontakti laste ja lastevanematega ning pälvinud lastevanemate, kolleegide ja üldsuse lugupidamise,» selgitas Mets.

Mets märkis veel, et kolleegid peavad kõrgelt hindama tema töö tulemusi laste edasise edukuse alusel. «Ta peab olema nii õppekasvatuslikult kui ka ühiskondlikult aktiivne, andnud panuse haridus- ja kultuurielu edendamisse oma koolis ja piirkonnas,» lisas ta.
Laureaadi preemia on 300 eurot.
Mets selgitas, et enam ei anta preemiat välja elutöö kategoorias. «Meil on suundumus sellele, et hakkame maakonnas välja andma vaid üht elutööpreemiat, kuhu võib esitada inimesi kõigist valdkondadest,» selgitas ta. «Statuut on praegu koostamisel.»
Järvamaa hariduspreemia on asutatud 1998. aastal ja laureaadid saavad avalikuks igal sügisel enne õpetajate päeva. Tänavu kuulutab Järvamaa omavalitsuste liit tublimad välja 30. septembril Väätsa mõisas. (JT)

HARIDUSPREEMIAD

Hariduspreemiate kandidaatide taotlused tuleb esitada kas posti (Rüütli 25, 72713 Paide) või elektronposti (jol@jarvamv.ee) teel koos iseloomustuse ja põhjendusega ühel A4 leheküljel Järvamaa omavalitsuste liidu kantseleisse hiljemalt 9. septembri kella 15ks.
Taotlusse tuleb märkida ka kandidaadi kontaktandmed.
Rohkem teavet leiab aadressilt: www.jarva.ee/jol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles